shadow

Wat is het verschil tussen danstherapie en danscoaching?

Het verschil tussen danstherapie en danscoaching is het verschil tussen therapie en coaching.

Een coach zal je over het algemeen begeleiden in het behalen van concrete doelen die je jezelf hebt gesteld. Deze gaat uit van je gezonde delen en daarmee van je eigen kracht en mogelijkheden. Een coach is een begeleider die je helpt bij bewustwording en het behalen van je doelen in het hier en het nu. 

Een therapeut zal met jou de onderliggende oorzaken van je vraag onderzoeken en met jou naar de oorsprong ervan gaan. Een therapeut is een behandelaar, die vaak teruggaat naar je verleden en met jou de oorzaak van je klachten onder ogen ziet. Een therapeut heeft minimaal een 4 jarige HBO of Universitaire studie gedaan en is deskundig in psychopathologie. Sessies bij een therapeut worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Dit in tegenstelling tot coaching, dat wordt nooit vergoed.  

Heb je een achtergrond als therapeut en je voegt dans als expertise toe aan je vak, dan neem je deze therapeutische basis uiteraard mee en dat bepaald de diepte waarop je in staat bent om te werken. Mocht je op een therapeutische wijze met mensen willen werken en je hebt hierin nog geen basis, dan adviseren we je om de opleiding Vaktherapie Dans te volgen.

Posted in:
Articles by:
Published: