Docenten

Caroline Renette

Caroline Renette

‘Toen ik in 2006 zelf startte als student aan de Opleiding tot Danscoach, had ik niet kunnen bedenken hoeveel dit vak mij zou brengen. Ik was vooral coach en geen danser. Dansen deed ik op feestjes, overigens met veel plezier. Intuïtief wist ik dat danscoaching extra diepte in mijn vak zou brengen. De opleiding was voor mij één grote ontdekkingsreis. Naast nieuwe professionele mogelijkheden werd ik persoonlijk steeds vrijer en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Puur door mijn lichaamsbewustzijn te vergroten. Dit te integreren in mijn werk, is de beste keuze die ik ooit in mijn praktijk heb gemaakt.

Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen toen Jaap van Manen mij in 2012 vroeg om samen de ODC op te zetten. Een nieuwe stap in mijn ontwikkeling en ik wilde niets liever dan mijn liefde voor dit vak doorgeven. Inmiddels leiden we elk jaar met veel plezier nieuwe collega’s op, vanaf 2018 zonder Jaap. Naast mijn werk voor de ODC werk ik in mijn eigen praktijk OpEigenWijze. Een naam die ik overigens niet voor niets heb gekozen. Ik ben zelf namelijk nogal eigenwijs. Doe de dingen graag op mijn manier, zonder rigide protocollen en hokjes. Wel met een rotsvast vertrouwen in ieders EigenWijsheid.’

Rebecca de Kroon

‘Dans zit in mijn hart en loopt als een rode draad door mijn leven. Na het afronden van de dansacademie ben ik aantal  jaren werkzaam geweest als dansdocent. Ik organiseerde o.a. dansprojecten op scholen en danste zelf.
Helaas raakte ik mijn passie steeds meer kwijt en koos ervoor om mijn horizon te verbreden.
Dit leidde ertoe dat ik in de arbeidsbemiddeling terecht ben gekomen waar mijn nieuwsgierigheid naar de mens werd aangewakkerd. Uiteindelijk kwam ik weer terug bij dat wat ik het liefste doe dansen maar nu nog mooier in combinatie met coaching. In 2016 studeerde ik af aan de opleiding Danscoaching en sinds 2018 ben ik verbonden aan de opleiding als trainer. Een prachtig vak waar ik volop van geniet!

Voor mij brengt danscoaching je naar onbewuste lagen, de kern, daar waar het om gaat.
En ik vind het elke keer weer fascinerend om te zien hoe wijs je lijf eigenlijk is en hoe het je verder op weg helpt.’

Mariëlle Peerenboom
docent in opleiding

Als kind deed ik auditie aan het conservatorium in Den-Haag. Ik werd niet aangenomen en dacht dat een carrière in de dans er voor mij niet in zat. Ik vervolgde mijn weg en ik werd psychiatrisch verpleegkundige. Dans was er altijd maar ik raakte meer en meer in mijn hoofd. Totdat ik de opleiding danscoaching ontdekte en er een wereld voor me open ging. Daar leerde ik weer voelen en wist ik weer wat het was om een lichaam te hebben.  

Inmiddels combineer ik beide werelden en ben ik werkzaam als danscoach in de zorgsector.  Ik (dans)coach zowel medewerkers, als patiënten en mantelzorgers. Dans betekent voor mij puur in verbinding zijn met jezelf en met de ander. En ik ben dan ook ontzettend blij dat ik dit vak kan doorgeven aan steeds meer nieuwe danscoaches.

Eefje Huntink
docent in opleiding

Zelfs voordat ik kon lopen, danste ik al. Staand aan een tafeltje, bewegend op de maat van de muziek. Ik volgde mijn hart, studeerde af aan de dansacademie en werkte jarenlang als dansdocent en professioneel danseres. Toen ik uiteindelijk besloot te stoppen met dansen was dit een bewuste keuze, toch viel ik in een diep gat…

Stress en paniek overvielen me. Er ontstond een zoektocht die drie jaar duurde. Ik wilde meer diepgang, een verschil kunnen maken. Mijn oog viel op danscoaching. De methode verbaasde, verraste en ontroerde me. It moved me, letterlijk en figuurlijk! Zo vond ik een nieuwe weg, een nieuwe missie, een nieuw begin. Waarbij ik al mijn kennis en ervaring uit de danswereld kan toepassen om anderen verder te helpen, als danscoach.

Jaap van Manen
– gastdocent

Na mijn studie theologie werd ik opgeleid als docent dansexpressie en lifecoach. Vanuit mijn jaren lange ervaring als dansdocent ontwikkelde ik vervolgens de nieuwe discipline danscoaching. Samen met Caroline leidde ik van 2013 tot 2018 de ODC. Ik werk nog steeds als lifecoach en danscoach in binnen- en buitenland vanuit MOBILE – bureau voor dans en coaching.

Over het nieuwe vak heb ik twee boeken geschreven:
Danscoaching – persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie (2012);
Dansend tot je essentie – bewust zijn in beweging en verbondenheid (2019).
In 2022 verschijnt mijn nieuwe boek over androgynie en gender.